Προώθηση ιστοσελίδων στο ίντερνετ-διαδίκτυο

Βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google με επαγγελματικό SEO και προώθηση ιστοσελίδων

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι μια δραστηριότητα που θα πρέπει να ασχολείστε επιμελώς κάθε μήνα για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας θα σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης για τις λέξεις κλειδιά που επιθυμείτε.

Η επαγγελματική προώθηση ιστοσελίδων στη Google έχει να κάνει με την δημιουργία περιεχομένου και backlinks που να δείχνουν στο site σας και στις σελίδες προορισμού που σας ενδιαφέρουν από άλλα site.

Όσο πιο ποιοτικά είναι τα site από τα οποία έχετε κερδίσει συνδέσμους, τόσο πιο καλά θα πάει και η προώθηση της ιστοσελίδας σας στο ίντερνετ.

Η προώθηση της ιστοσελίδας θα πρέπει να γίνετε σε μηνιαία βάση

Κάθε καμπάνια προώθησης της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να διαρκεί από 3 τουλάχιστον έως και 12 μήνες και θα πρέπει κάθε μήνα να χτίζετε τα απαραίτητα backlinks, social media signals, και περιεχόμενο για να διατηρήσετε τις θέσεις που έχετε στις μηχανές αναζήτησης αλλά και για να τις αυξήσετε.

Ο λόγος που θα πρέπει κάθε μήνα να κάνετε προώθηση της ιστοσελίδας σας στο ίντερνετ είναι γιατί θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά την κατάταξη της ιστοσελίδας σας αλλά και την κατάταξη των ιστοσελίδων των ανταγωνιστών σας στο ίντερνετ.

Η παρακολούθηση του ανταγωνισμού είναι αναγκαία για να βλέπετε ποιος είναι πάνω από εσάς και ποια ιστοσελίδα ανταγωνιστή είναι κάτω από εσάς.

Για αυτό θα χρειαστείτε κάποιο ειδικό πρόγραμμα λογισμικού που να ελέγχει την κατάταξη όπως το SEO Powersuite.

To benchmarking με τους ανταγωνιστές και τα ανταγωνιστικά site είναι αναγκαίο και αναπόφευκτο ώστε να μπορείτε να δείτε ποια πράγματα θα πρέπει να βελτιώσετε στην ιστοσελίδα σας ώστε να φτάσετε και να ξεπεράσετε τις ιστοσελίδες που είναι πιο πάνω από εσάς στην κατάταξη της Google.

Στοχεύουμε πάντα στις πιο αποδοτικές λέξεις κλειδιά

Η έρευση των money keywords, δηλαδή των πιο αποδοτικών λέξεων κλειδιών είναι πολύ σημαντικό πράγμα γιατί θα πρέπει να βρούμε ποιες λέξεις κλειδιά είναι αυτές που μας φέρνουν την μεγαλύτερη κίνηση στο site που μετατρέπεται σε πελάτες.

Αναζητάμε δηλαδή τις λέξεις κλειδιά εκείνες οι οποίες κρύβουν από πίσω τους πρόθεση αγοράς.

Ο μόνος τρόπος για να βρείτε πραγματικά τις money keywords είναι να αποκτήσετε εμπειρία στις αναζητήσεις της Google οι οποίες έχουν φέρει κόσμο μέσα στο site σας που μετατράπηκαν σε πελάτες ή σε υποψήφιους πελάτες.

Δηλαδή κάποιοι από αυτούς πήγαν να αγοράσουν και βάλανε προϊόντα στο καλάθι αγορών αλλά δεν αγόρασαν ή σας πήραν τηλέφωνο ή εγγράφηκαν στο Newsletter σας.

Η παρατήρηση των λέξεων κλειδιών που φέρνουν τους πελάτες είναι μια δύσκολη και μακροχρόνια υπόθεση για 2 λόγους:

  • Γιατί η ίδια η Google δεν δίνει μέσα από τα Google Analytics πρόσβαση σε όλες τις λέξεις κλειδιά με τις οποίες έχει εισέλθει κάποιος στην ιστοσελίδα σας
  • Και γιατί θα πρέπει να παρακολουθήσετε τις αναζητήσεις που κατέληξαν σε αγορά για ένα μεγάλο διάστημα άνω του μήνα, περίπου τρεις μήνες το ελάχιστο, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα.

Η έρευση των πιο αποδοτικών λέξεων κλειδιών καθώς και η έρευση νέων ευκαιριών σε λέξεις κλειδιά που όντως υπάρχει χαμηλός ανταγωνισμός αλλά είναι ιδιαίτερα αποδοτικές στο να φέρνουν νέους πελάτες.

Η παρακολούθηση των λέξεων κλειδιών θα πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματίες του χώρου και για αυτό η προώθηση της ιστοσελίδας σας στο ίντερνετ θα πρέπει πάντα να γίνεται σε συνεργασία με επαγγελματίες ή μόνο από επαγγελματίες.

Προώθηση ιστοσελίδων στο ίντερνετ για διατήρηση αποτελεσμάτων

Εκτός από την επίτευξη των θέσεων που επιζητάμε στη Google και την βελτίωση της κατάταξης μας, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτές τις θέσεις.

Η διατήρηση των ήδη υπαρχόντων θέσεων στις μηχανές αναζήτησης είναι ένα μεγάλο κομμάτι της προώθησης ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και ειδικότητα μας είναι ο σχεδιασμός και η εκπόνηση εκστρατειών προώθησης ιστοσελίδων στο ίντερνετ με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα μηνών ή ετών.

Επειδή η καμπάνια της προώθησης της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να παρακολουθείτε κάθε μήνα από ειδικό λογισμικό για την έρευση των σωστών και πραγματικών θέσεων, είναι μια εργασία που απαιτεί εστίαση και εξειδίκευση και την αναλαμβάνουμε κάθε μήνα να την κάνουμε για λογαριασμό σας.

Πόσο θα πρέπει να κρατάει μια εκστρατεία προώθησης ιστοσελίδων;

Το πόσο θα πρέπει να κρατάει μια εκστρατεία προώθησης ιστοσελίδων στο ίντερνετ είναι ένα φλέγον ζήτημα για πάρα πολλούς ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ο ελάχιστος χρόνος θα πρέπει να είναι σύμφωνα και με την ίδια τη Google οι 3 με 6 μήνες ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα στο SEO και να γίνει η καμπάνια με τεχνικές White Hat SEO, τεχνικές δηλαδή που επικροτεί και η ίδια η Google και να αποφευχθούν πιθανές τεχνικές spam.

Το νόημα πάντως της προώθησης ιστοσελίδων στο ίντερνετ είναι ότι :

  • Η προώθηση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο είναι εξαιρετικά εξειδικευμένη εργασία
  • Θα πρέπει να γίνεται με 12μηνο σχεδιασμό και
  • Θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες ή σε συνεργασία με επαγγελματίες

Δείτε περισσότερα για προώθηση ιστοσελίδων στο ίντερνετ:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.